Met ons advies vindt u het verwarmingssysteem dat bij u pastIn ons huidig tijdperk bestaan er immens veel mogelijkheden om uw woning te verwarmen. Wij somden voor u de soorten verwarmingssystemen op zodat u kan nagaan wat nu juist het best bij uw woonstijl past.

Soorten verwarming

Het klimaat in België kunnen we allesbehalve stabiel noemen. Een degelijke installatie voor centrale verwarming is dan ook geen overbodige luxe. Heel wat mensen verwarmen hun woning op gas omdat dit een zeer gebruiksvriendelijke manier van verwarmen is die ook makkelijk op maat kan ingesteld worden.

Lees hier meer over soorten verwarming:

Verwarmingssystemen op maat

Elektrische verwarming

Elektrische radiatoren kunnen gemakzuchtig ingezet worden als hoofdverwarming. Er bestaan twee types elektrische radiators: elektrische convectoren, deze zijn weinig performant en verbruiken veel energie, en de elektrische accumulatoren, ook wel spaarkachels genoemd, omdat ze tegen nachttarief hun kern van steen opwarmen om de warmte gedurende de dag af te geven.

Elektrische infraroodverwarming

Deze opkomende verwarmingstechniek biedt heel wat voordelen in vergelijking met de traditionele (elektrische) verwarming. Er kunnen gehele ruimtes en gebouwen worden verwarmd met de onschadelijke infraroodstraling. Het is een erg energiezuinige verwarmingstechniek en u bekomt er een aangename, en vooral gelijkmatig verwarmde ruimtetemperatuur mee. Dit is bij traditionele radiatoren vaak nog niet het geval. Infraroodverwarming is te verkrijgen in de vorm van panelen, stralers en vloerverwarming.

Elektrische cv-ketel

Een elektrische cv-ketel is interessant voor uw woning indien u geen warmtepomp kunt installeren en u weinig vermogen nodig heeft voor uw verwarming. Hiervoor moet uw huis wel goed geïsoleerd zijn. Veel huishoudens hebben echter nog geen elektrische cv-ketel omdat hun woning is aangesloten op aardgas. Wij raden aan om een elektrische cv-ketel te combineren met zonnepanelen zodat uw verbruik lager ligt.

Elektrische warmtepomp

Met een elektrische warmtepomp verwarmt u duurzaam uw woning. Deze elektrische variant haalt net zoals elke warmtepomp warmte uit de natuur maar dit product heeft enkel elektriciteit nodig om warmte te genereren. U hoeft zich alvast geen zorgen te maken over hoge energiefacturen, omdat het verbruik minimaal is en u datgene dat u verbruikt in energie viervoudig terugkrijgt in warmte.

Elektrische kachel

Ook nood aan een gezellige kachel in huis zonder al die rook- en geurhinder? Dan is de elektrische kachel wel iets voor u. Ze bestaan er in alle vormen, soorten en maten en u haalt er een hoger rendement mee als bijvoorbeeld een open haard met hout. Als hoofdverwarming zijn ze minder geschikt, maar bij het kiezen van een elektrische kachel is sfeer toch vaak doorslaggevend.

Bent u op zoek naar een verwarmingsinstallateur regio Lanaken?

Onze specialist Eddy Bijnens van Bijnens Verwarming helpt u bij het installeren, onderhouden en herstellen van uw verwarmingsanitair en ventilatie.

Maak een afspraak

Meest Recente Posts

Ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker