Een warmtepomp of traditioneel verwarmingssysteem? Waarom niet allebei voor optimaal rendement in oudere huizen?


Als eigenaar van een ouder huis zijn er verschillende opties waar je uit kunt kiezen als het gaat om verwarmingssystemen. Echter, het kiezen van het juiste systeem kan een lastige opgave zijn. Daarom adviseren wij bij Bijnens Verwarming om traditionele verwarmingssystemen te combineren met een warmtepomp voor een optimaal rendement.

Voordelen van een warmtepomp

Een warmtepomp is een milieuvriendelijke optie om je huis te verwarmen. Het is een duurzame keuze omdat het gebruik maakt van de warmte van de aarde, lucht of water. Het is ook nog eens kostenbesparend op de lange termijn, omdat het minder energie verbruikt in vergelijking met traditionele verwarmingssystemen.

Voordelen van traditionele verwarmingssystemen

Traditionele verwarmingssystemen hebben daarentegen hun eigen voordelen. Zo zijn ze vaak goedkoper in aanschaf en gemakkelijker te installeren, vooral in oudere huizen waar de infrastructuur nog niet is aangepast voor een warmtepomp.

Hoe kan je beide systemen combineren?

Het antwoord is een hybride systeem. Dit is een systeem waarbij je een traditionele verwarming combineert met een warmtepomp. De warmtepomp werkt voornamelijk tijdens de warmere maanden en schakelt automatisch over naar het traditionele verwarmingssysteem tijdens de koudere maanden.

In oudere huizen is het vaak lastig om de infrastructuur aan te passen naar volledige elektrische verarming. Daarom is een hybride verwarmingssysteem een goede oplossing voor huizen waar een traditionele verwarming nog steeds nodig is.

Kies voor een combinatie van duurzaam en traditioneel

Als eigenaar van een oud huis hoef je dus niet te kiezen tussen een warmtepomp of een traditionele verwarming. Een combinatie van beide systemen kan leiden tot een optimaal rendement en een duurzame keuze voor de toekomst.

Contact | Bijnens Verwarming Lanaken

Contact | Bijnens Verwarming Lanaken

Heeft u een vraag over uw verwarmingsinstallatie of wilt u een afspraak inplannen? Neem contact op met Bijnens Verwarming.

ONTDEK MEER

Meest Recente Posts

Ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker