Zo maak je jouw oude verwarmingssysteem duurzamer


Als je een oud verwarmingssysteem hebt, kan het vervangen ervan een flinke investering zijn. Toch is het belangrijk om te kijken naar manieren om je verwarmingssysteem duurzamer te maken, zowel voor het milieu als voor je portemonnee. Bijnens Verwarming helpt je graag op weg met deze tips:

1. Onderhoud je verwarmingssysteem regelmatig

Een goed onderhouden verwarmingssysteem werkt efficiënter en verbruikt daardoor minder energie. Zorg er dus voor dat je verwarmingssysteem regelmatig wordt gecontroleerd en onderhouden. Bij Bijnens Verwarming kunnen we je helpen met het onderhoud van je verwarmingsinstallatie.

2. Isoleer je huis

Een goed geïsoleerd huis zorgt ervoor dat je minder energie nodig hebt om je huis warm te houden. Dit betekent dus ook dat je minder energie nodig hebt om je verwarmingssysteem te laten werken. Isolatie is ook een investering die zichzelf op de lange termijn terugverdient.

3. Installeer een klokthermostaat

Met een klokthermostaat kun je instellen wanneer je huis verwarmd moet worden en op welke temperatuur. Zo zorg je ervoor dat je verwarming niet onnodig aan staat en bespaar je energie en kosten.

4. Maak gebruik van radiatorfolie

Radiatorfolie zorgt ervoor dat warmte niet via de buitenmuur verloren gaat, maar naar binnen wordt gereflecteerd. Dit is een goedkope en makkelijke manier om je huis beter te isoleren en energie te besparen.

5. Overweeg alternatieve energiebronnen

Als je echt duurzamer wilt verwarmen, dan kun je ook overwegen om alternatieve energiebronnen te gebruiken. Bij Bijnens Verwarming bieden we bijvoorbeeld ook de installatie van zonneboilers en warmtepompen aan.

6. Vervang oude radiatoren

Oude radiatoren zijn vaak minder efficiënt dan moderne modellen. Door oude radiatoren te vervangen, kun je dus ook energie besparen. Bovendien kunnen nieuwe radiatoren ook beter worden afgestemd op het vermogen van je verwarmingssysteem, waardoor deze efficiënter werkt.

Zoals je ziet, zijn er verschillende manieren om je oude verwarmingssysteem duurzamer te maken. Bij Bijnens Verwarming staan we altijd voor je klaar om je te helpen bij het verduurzamen van je huis en het besparen van kosten. Neem gerust contact met ons op voor advies op maat en een vrijblijvende offerte.

Contact | Bijnens Verwarming Lanaken

Contact | Bijnens Verwarming Lanaken

Heeft u een vraag over uw verwarmingsinstallatie of wilt u een afspraak inplannen? Neem contact op met Bijnens Verwarming.

ONTDEK MEER

Meest Recente Posts

Ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker